Tour de France Femmes doeboekje voor Westlandse basisscholen

Heel Westland leeft toe naar 12 augustus. Het moment dat de Tour de France Femmes door Westland komt. Samen met ondernemers en inwoners willen we hier een groot geel feest van maken. Om ook de kinderen enthousiast te maken voor de Tour en hen te laten zien hoe leuk en gezond fietsen is, ontwikkelden we voor de Westlandse basisscholen een Tour de France Femmes doeboekje en voor de groepen 1 en 2 een turbo kleurplaat.

Wethouder sport Anko Goudswaard overhandigde woensdag 12 juni het doeboekje en de kleurplaat aan basisschool de Blinkerd in Monster. Een feestelijk moment want het is voor het eerst dat er speciaal voor Westlandse basisscholen zo’n boekje is gemaakt. De wethouder: “We willen met dit boekje de kinderen uitleggen wat Tour de France Femmes is. Maar het leert de kinderen ook spelenderwijs over fietsen, verkeersregels en hoe leuk en gezond fietsen is. En voor de kleinere kinderen hebben we een super gave fietskleurplaat laten maken met Westlandse details.”

Als gemeente willen we op deze manier de Westlandse kinderen betrekken bij de Tour de France Femmes en hopen dat ze op 12 augustus samen met hun ouders langs de kant staan om de dames aan te moedigen!

Westlandse basisscholen kunnen het doeboekje en de kleurplaat aanvragen via sportinfo@gemeentewestland.nl.

| Bron & Foto: Gemeente Westland |

Deel dit bericht